Bezárás

A Tünet Együttes a kortárs tánc és színházi életben 2002 óta működő független társulat, melynek művészeti vezetője Szabó Réka matematikus, táncos, koreográfus és rendező.

Előadásaik egyszerre elgondolkodtatóak, drámaiak, gyermekien felszabadultak és felszabadítóak. A színészekből és táncosokból álló társulatban az összes művész alkotótárs: minden előadás erősen épít a szereplők személyiségére és kreativitására. A társulat nem ismer műfaji határokat, egyenrangú elemként kezeli a szöveget, a mozgást, zenét, vizualitást és a különleges technikai megoldásokat.

A Tünet Együttes működésében kezdettől fogva fontos a társadalmi szerepvállalás, így repertoárjukban található utcai performansz, strukturált improvizáció, gyermekeknek készült interaktív meseszínházi előadás, valamint középiskolásoknak szóló Beavató program is.

„Szabó Réka táncos-matematikus társulatával együtt a jelen színházi élet legkülönösebb előadásait hozza létre, amelyekben más-más módon keveredik a tánc, a szöveg, a zene, a dráma és a humor. Nem foglalkozik műfaji határokkal, inkább a tágabban értelmezett nyelv érdekli.” - Artner Szilvia Sisso, újságíró, kritikus

Tünetesek

Vendégművészek