Bezárás

Beavató program

A Tünet Együttes működésében kezdettől fogva fontos a társadalmi szerepvállalás. Különösen lényegesnek tartjuk, hogy személyesen megszólítsuk az iskolás, 12-19 éves korosztályt, közelebb hozzuk a fiatalokhoz a kortárs tánc- és fizikai színházi világot. Ezért szakemberek közreműködésével, a repertoáron lévő előadásainkhoz kapcsolódva komplex, 3 lépcsős színházi nevelési programot dolgoztunk ki. A program egy 90 perces beavató foglalkozással kezdődik, iskolaidőben, az iskolában. Ezt követi a Tünet kiválasztott előadásának közös megtekintése. Végül az előadás után egy 60 perces moderált beszélgetés zárja a programot, a diákok és az alkotók részvételével. A foglalkozásokat az iskolák számára ingyenesen szervezzük, a színházlátogatásra pedig a színházakkal együttműködésben kedvezményes diákjegyeket biztosítunk.

A 3-7 éves korosztálynak dolgoztuk ki a Minden gyereknek kell egy Kucok beavató programot, ami a Kucok – játssz velünk mesét című interaktív előadást és egy drámapedagógus által vezetett feldolgozó foglalkozást kínál hátrányos helyzetű településen élő gyerekeknek és pedagógusoknak.

A választható programokról bővebben lásd alább. Részt venni pályázati úton lehet, a legközelebbi pályázati kiírás augusztusban várható. További információkat az aktuális kiírásról, a benyújtandó anyagról a beavato@tunetegyuttes.hu címen kérhet.