Bezárás

Szirtes Attila-díj átadó

m e g h í v ó


Szeretettel várjuk kollégáinkat, nézőinket

 a Szirtes Attila tiszteletére és emlékére alapított díj második átadójára.

 A díjátadóra Attila születésnapján,

2022. november 24-én délután 4 órakor kerül sor a Jurányi Házban.


A díjra összesen húsz jelölés érkezett tizennyolc különböző munkatársunkra, akik hosszabb-rövidebb ideje, a kívülállók számára gyakran észrevétlenül, a háttérben dolgozva járulnak hozzá a független előadó-művészet törékeny létéhez, progresszív előadások létrejöttéhez.

Várunk mindenkit, aki elkötelezett a független színházi terület, az alternatív színházcsinálás,kísérletezés iránt. Mindenkit, aki alkotóként, kiszolgálóként vagy befogadóként építi és segíti e közösség létét, működését és fennmaradását.

Attila mindig szenvedélyesen beszélgetett – mindenkivel, mindenhol. Elsősorban szakmáról, a jó színházról, színházi emberekről, vagy az élet más dolgairól. Szeretnénk, ha a díjátadó egyben alkalmat teremtene arra is, hogy találkozzunk, szót váltsunk egymással, közösen köszöntsük, ünnepeljük a jelölteket, és emlékezzünk Attilára.

A díj alapítói nevében:

Árvai György, Hudi László, Rozgonyi-Kulcsár Viktória, Szabó Réka


+ Szirtes Attila

Szirtes Attila a független tánc és színházi szakma jelentős alakja, szellemi és kétkezi embere, fénytervezője, a Jurányi Ház műszaki vezetője, és állandó alkotótársa volt többek között a Mozgó Ház Társulásnak, a Természetes Vészek Kollektívának, a Tünet Együttesnek. Ötven éves születésnapja előtt néhány héttel távozott.

A Szirtes Attila-díjról: https://juranyihaz.hu/hu/rolunk/szirtes-attila-dij

Szabó Réka búcsúzó írása: http://tunetegyuttes.hu/article/540

Interjú Szirtes Attilával (2017): https://szinhaz.online/hat-igy-szirtes-attilara-emlekezunk/