Bezárás

Színház az erdőben: Szentiván-éj mágikus estéjén különleges környezetben, a Kamaraerdőben mutatja be a Tünet Együttes legújabb előadását. A Szirének című darabbal Szabó Veronika rendező minden értelemben kilép a színház hagyományos közegéből és egy misztikus, játékos utazásra invitálja nézőit a természetbe.


A helyszínválasztás nem öncélú, az erdő nem pusztán egy organikus díszlete az előadásnak, hanem aktív szereplője. A természeti környezet azonnal magával ragad, az erdő hatása alól a néző nem tudja kivonni magát, így könnyebb egy nyitott, gyermekien játékos állapotba visszakerülni, ahol megkerülhetetlen a szembenézés önmagunkkal, a természethez való viszonyunkkal.  


“Az erdő érdekes, minden ami ott történik érdekes. Itt ha csak beleállok a környezetbe, annak önmagában hangulata, szituációja van. Teljesen más munkát igényel ez az alkotó folyamat.  Az erdő egy nagy performer, egy sokkal nagyobb szereplő mint én. Egy idő után már nem én vagyok az élmény, nem én vagyok érdekes” - mesélt Kelemen Patrik táncos a szabadtéri próbák tapasztalatairól.


A Placcc Fesztivál tánc fókusz különkiadásában látható Szirének produkció nem csupán passzív befogadásra, hanem bekapcsolódásra, részvételre ösztönöz, de mindenki szabadon dönthet arról, hogy milyen utakat jár be és mennyire enged a szirének csábításának. Az előadás egy pontján a nézőknek választania kell egy szirént, akit követnek egy úton. Minden út és  szirén más és más élményeket és felfedezéseket kínál.  


A szirének emberi és állati állapotok határán léteznek. Erdőkben élnek, bolyonganak és gyógyítanak. Tükröt tartanak nekünk azzal kapcsolatban, hogyan viszonyulunk az erdei környezethez és saját belső természetünkhöz. Segítenek félelmeinket  megélni és legyőzni, gyermeki játékosságunkat visszanyerni, bátornak lenni vagy csak lelassulni. Rítusok sorozatába invitálják a nézőket, mellyel különleges módon gyógyítanak. - mondta Szabó Veronika rendező.

 

Tünet Együttes & Szabó Veronika: SZIRÉNEK  

Premier: 2022. június 23. és 24. 18 óra. 

Helyszín: Budafoki Víztorony (Kamaraerdő)

Találkozási, jegyszedési pont: Mementó Park büféje


Az előadás után nem maradhat el a szentivánéji tűzgyújtás, piknikezés, csillagnézés, zenélés és egyéb spontán közös rituálék!


Az előadásra kényelmes öltözetben, zárt cipőben érdemes jönni, lehetőleg minél kevesebb cipelendő értékkel. Az előadást 14 év felett ajánljuk. 


A Memento Parkot az Újbuda Központ végállomásról induló 150-es busszal, illetve a kelenföldi Pályaudvartól induló 101B és 101E buszokkal lehet elérni, a Memento Park megállónál kell leszállni. A 150-es busz 15 percenként közlekedik, menetideje 33 perc, a 101-es buszok 7-10 percenként közlekednek, a menetidejük 10 perc. A buszmegállóból visszafelé kell elindulni a Balatoni út felé, az út túloldalán található a Memento park bejárata.

Kerékpárral:

Az Árasztó-parti kerékpárútról a Tóth József utcánál kell lefordulni, innen a Tóth József – Temető utca – Gádor utca – Nádirigó utca – Karéj utca – Kékbegy utca – Budatétnyi utca – Szabadkai utca útvonalat javasoljuk.



Személyautóval:

A Placcc Fesztivál elkötelezett a rendezvény környezettudatos megszervezése mellett, ezért javasoljuk, hogy tömegközlekedési eszközzel vagy kerékpárral közelítsétek meg a helyszínt.


Ha mindenképpen a személyautó mellett döntötök, akkor javasoljuk, hogy osszátok meg másokkal az autótokat. Parkolás a Memento Park bejáratával szemben található parkolóban lehetséges.