Bezárás
imagetext

Fotó: Marina Levitskaya/Mészáros Csaba/Dusa Gábor/Zigó-Horváth Nelli
Premier: 2014. szeptember 28.A két darabból álló, egyszerre drámai, humoros és személyes előadás nagyszínpadi verziójában az est második részét az alkotók a mozdulatokra reagáló, real-time videotechnikával gondolták újra.


Az est első darabja, az Ez mind én leszek egykor. Szabó Réka szólójában egyszerre van jelen a kislány, a középkorú nő és az öregasszony. Az előadó arra keresi a választ, hogy ki tudsz-e jutni a toronyból, amelybe 44 éves korodra zártad magad?


„(…) a Tünet Együttes a legszerethetőbb honi tánctársulat.” (Horeczky Krisztina, Népszabadság)

„Rendkívüli.” (Luke Jennings, The Guardian)


A Nem emlékszem, hogy így neveltek volna szubjektív leltár, amelyben a társulat tagjai 7 évenkénti, valós és fiktív emlékeiket gyűjtötték össze egészen az elképzelt 77 éves korig. Az előadás a holland Space Theatre alapítója, Ardai Petra workshopja alapján készült.


„Semmi megjátszás, semmi disszonancia, semmi fals hang. Jó hallgatni és jó nézni, ahogy a tünetesek tudnak és mernek önmaguk lenni.” (Králl Csaba, Élet és Irodalom)


Alkotó-előadók: Szabó Réka, Cuhorka Emese, Gőz István, Szász Dániel
Fény és tér: Szirtes Attila

Jelmez: Szűcs Edit

Smink: Károlyi Balázs

Maszk: Haraszti Janka

Interaktív technológia: Karcis Gábor, Korai Zsolt, Papp Gábor

Külön köszönet: Földesi Bence, Furulyás Dóra

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, Trafó Kortárs Művészetek Háza, MU Színház, Jurány Produkciós Közösségi Inkubátorház, SÍN Kulturális Központ


Sajtó