Bezárás
imagetext

Fotó: Dusa Gábor
Premier: 2008. május 16.Reciklálunk, reciklálunk? 
Inkább szeressük úgy, ahogy van. 
Lehempergő tánckommandó a város belében. 
Bántja a szemeted? 
Biztos kukás.

A Tünet Együttes utcai performansza a fogyasztói társadalom nemkívánatos melléktermékét, a szemetet állítja fókuszba. Az előadás a köztér különböző pontjain felbukkanó szemét-kommandó vicces-megdöbbentő akcióiból áll, melyek a gyanútlan járókelőket veszik célba, késztetik reakcióra. A humorral és melankóliával teli performansz nemcsak a hulladék globálisan megoldatlan problémájára hívja fel a figyelmet, de a társadalom számára hasznavehetetlen, elértéktelenedett emberéletekére is. Bodnár Enikő jelmeztervező, iparművész kosztümjei és installációi a szemetet műalkotássá, kordokumentummá lényegítik át, hiszen egy adott társadalom legbeszédesebb portréját az általa termelt szemét festi meg.

Az előadás nagy sikerrel szerepelt magyarországi és külföldi fesztiválokon, szabadtéri programokon, többek között a Tanzfestival Bielefeld és a regensburgi donumenta festival keretében, valamint a szlovákiai Gután megrendezett Hanna Hanna Art Gatheringen.

„Nagyon viccesek a hangosbemondóban kikiáltott álpropaganda-szövegek, miközben pontos a koreográfia, filozofikus a tartalom, és meggyőződésből nyomják az antiglobalista kortárs táncot. Nincs néző, aki ne fogadkozna magában, hogy holnap aztán végre elgyalogol a szelektív gyűjtőig a lakótelepen.” (Sisso, Magyar Narancs)

Rendező: Szabó Réka 

Szereplők: Dózsa Ákos, Góbi Rita, Gőz István, Kövesdi László, Szász Dániel, Vadas Zsófia Tamara

Zene: Barna Balázs mix

Kosztüm: Bodnár Enikő

Támogatók: OKM, NKA, L1 Független Táncművészek Társulása, Marland Kft.

A 2017-es darabfelújítás színlapja itt található.


Sajtó