Bezárás
imagetext

Fotó: Dusa Gábor
Premier: 2004. szeptember 25.Egy belevaló vizuális csapat, egy ferde-lelkű zajzenész és egy súlyproblémákkal küzdő táncos feszegeti a kérdést, hogyan lehetnénk önmagunk árnyékai.

Az Olyan furcsa vagy ma improvizáció tánc, élőzene és vetített képi világ találkozási pontjain. A minimál loopokból építkező, fokozatosan terebélyesedő zajkulisszához a Kiégő Izzók, Magyarország egyik legismertebb VJ-csapata teremt 2 diavetítő és egy vizuális trükk segítségével rajzfilmszerű árnyékvilágot, ahol zenész partnere figyelmét magára vonni nem tudó táncosnő menedékre lel, teljes testi-lelki átalakulásokon megy keresztül és egyre amorfabb alakváltozatokat ölt magára. Vigyázat, a happy ending elmarad!

Az előadás rendszeresen szerepel különleges terekben és múzeumokban (például Budapesten a Szépművészeti Múzeumban és a Vasarely Múzeumban), meghívást kapott a Nu Táncfesztiválra Pozsonyba, a Moon Ride Fesztiválra Kassára a Tabacka Kulturfabrikba és Szabadkára a Kosztolányi Dezső Színházba.

„Az utóbbi évek jellemzően önironikus és a világ felé görbe tükröt tartó munkáinak méltó folytatása az Olyan furcsa vagy ma című majdnem-szóló.” (Színház.hu)


Rendező: Szabó Réka

Tánc: Vadas Zsófia Tamara/Szabó Réka

Zene: G. Szabó Hunor/Kelner Krisztián

Látvány: Kiégő Izzók

Külön köszönet: Michaela Pein

Támogatók: OKM, L1 Független Táncművészek Társulása, Marland Kft.