Bezárás
imagetext

Fotó: Gál Gábor
Premier: 2005. június 21.Az eredetileg bevásárlóközpontokba készült rendhagyó divatbemutató hétköznapjaink elengedhetetlen tartozékait, a nylonzacskókat vonultatja fel. A köztéri előadáshoz Bodnár Enikő jelmeztervező, iparművész alkotott bizarr ruhákat és kiegészítőket kizárólag bevásárló- és reklámszatyrok, valamint műanyag csomagolások felhasználásával. A komikus látványelemekben bővelkedő zacskóshowban szatyordzsigolók és plasztikcicák mutatják be groteszk táncaikat fura nylon-lények és zacskókból kikandikáló végtagok társaságában.


A Nylon revü a Szarajevói Nemzetközi Táncszínházi Fesztiválon a elnyerte a “Legeredetibb előadás” díját, szerepelt a budapesti Őszi Fesztiválon és a Sziget Fesztiválon, valamint többek között a hollandiai Eindhowenben, Lengyelországban, Tczewben és Varsóban.


„A Szabó Réka köré csoportosuló színész-táncos szekció lassan kezd igazi társulattá válni, egy kivételes humorérzékkel és ironikus szemlélettel megáldott együttessé, akikről tudni lehet, hogy ha improvizálni kezdenek, minden ellenállás felesleges…” (Tóth Ágnes Veronika, Élet és Irodalom)


Rendező: Szabó Réka  

Szereplők: Gőz István, Kántor Kata/Dóra Furulyás, Kövesdi László, Szabó Réka, Szász   Dániel/Dózsa Ákos

Kosztüm: Bodnár Enikő

Zene: Barna Balázs mix

Támogatók: OKM, L1 Független Táncművészek Társulása, Marland Kft.