Bezárás
imagetext

Fotó: Mészáros Csaba
Premier: 2017. március 03.A LOOP merülés két táncművész testén és elméjén keresztül. Szász Dániel az ösztönök világába szervez expedíciót, hogy kiderítse, mivel lehet és mivel veszélyes együtt élni az ember legrejtettebb természetéből. Furulyás Dóra sajátos elmetérképet rajzol meg a mindannyiunk agyában pörgő félelmekről, elvárásokról és görcsökről. Az önmagukba merülés egyre mélyebb és mélyebb köreiből sikerül új emberként, győztesen kikerülniük? Vagy minden kezdődik elölről?


Lomtalanítás

„Tőlem ne gyertek el. Nem akarok kedves lenni. Nincs semmi a kezemben, hangzatos szavak, amivel idecsalogathatnálak. Csak egy nagy-nagy dolog van a szívemben: hogy kidobnék mindent, akkurátusan bebiztosított életem építőkockáit rendre.”

Szabó Réka, a Tünet Együttes művészeti vezetőjének 2004-es személyes és drámai, groteszk humorral átitatott  szólóját Furulyás Dóra viszi ismét színre. A színpadon megjelenő nőalak leltárba rendezi „fölösleges cuccait”, kiselejtezi napi rutinjait, szorongásait, magányos léleklomtalanítása monumentális gyónássá alakul. Az erőteljes, igazi fizikai kihívást jelentő mozgásanyag mellé végeérhetetlen szófolyam társul. Egészen a kifulladásig.


Rendező-koreográfus: Szabó Réka

Alkotó-előadó: Furulyás Dóra

Fény és tér: Szirtes Attila

Jelmez: Szűcs Edit

Zene: dj Mangó, Márkos Albert, Németh Márton - Eastend Stúdió

Szöveg: Petri Lukács Ádám, Szabó Réka

Támogató: NKA


Loop

„Nincsen olyan ékesszólás, amely annyira elfonnyaszthatná valakinek az emberiségbe vetett hitét, mint önnön őszinteségének végső föltárulkozása." (Joseph Conrad: A sötétség mélyén)

Szász Dániel szólója furcsa pszichoanalízis, vezetõ nélkül, visszafelé. Végsõ célja a szabadság: megszabadulni a képtõl, amit mások alkotnak rólunk, és amit végsõ soron magunk alkotunk. Az önkeresés ismeretlen veszélyeket hordoz, hiszen az az út vége talán pont az "én" elvesztése. Mert van valami ott a mélyben, az ösztönvilág kontrolláltalan, barbár õszinteségében. Valami, ami képes még arra, hogy szabad emberré formáljon minket. De vajon ilyen mélységből van út vissza a felszínre?


Alkotó-elõadó: Szász Dániel

Fény és tér: Szirtes Attila

Jelmez: Szűcs Edit

Zene: Barna Balázs

Köszönet: Kántor Kata, Czakó Máté

Koprodukciós partner: DW7

Támogató: NKA

Az előadás a Na Cucky Theatre rezidencia programjával együttműködésben valósult meg.


Sajtó