Bezárás
imagetext
Premier: 2006. június 07.Tőlem ne gyertek el. Nem akarok kedves lenni. Nincs semmi a kezemben, hangzatos szavak, amivel idecsalogathatnálak.
Csak egy nagy-nagy dolog van a szívemben: hogy kidobnék mindent, akkurátusan bebiztosított életem építőkockáit rendre.
A szemétdomb bennünk van, hurcoljuk egyre fáradtabban, önnön életünk roncsainak szerencsétlen guberálói.

A Lomtalanítás Szabó Réka szólója, a Tünet Együttes művészeti vezetőjének különösen személyes és drámai, de a rá jellemző groteszk humorral átitatott munkája. Az előadás szereplője leltárba rendezi „fölösleges cuccait”, kiselejtezi apró napi rutinjait, jelentéktelen szorongásait. Magányos léleklomtalanítása monumentális gyónássá alakul, mely számba veszi az élet összes lehetséges csapását, mindannyiunk összes félelmét, paranoiáját, a megállíthatatlanul nyomunkban lihegő célokat. Az előadásban szöveg és mozgás azonos érzelmi íven, mégis egymástól függetlenül mesél a szereplőről: az erőteljes, igazi fizikai kihívást jelentő mozgásanyag, a haspadon végzett „izmozás” mellé végeérhetetlen szófolyam társul, egészen a kifulladásig. Az egyfelvonásos szinglibalett ötvözi és ellenpontozza a beszéd és a test történeteit, egyszerre költői és nyers miniatúra.


Az előadás rendszeresen turnézik Magyarországon és külföldön, szerepelt többek között Pozsonyban az A4 Színházban a Bratislava in Movement fesztiválon, Kassán a Tabačka Kulturfabrikban, valamint Szabadkán a Kosztolányi Dezső Színházban.

„A Szabó Réka elmúlt években létrehozott munkáit jellemző okosság és finom, gyakran abszurdba hajló humor, a személyesség és az elegáns tartózkodás, a szellem és a test tudományából összegyúrt anyag most, Lomtalanítás című új előadásában is jelen van.” (Halász Tamás, Színház)

Rendező: Szabó Réka 
Koreográfia, tánc: Szabó Réka 
Zene: dj Mangó, Márkos Albert, Németh Márton - Eastend Stúdió 
Fény: Kovács Gerzson Péter 
Szöveg: Petri Lukács Ádám, Szabó Réka 
Támogatók: L1 Független Táncművészek Társulása, NKA, NKÖM, Fővárosi Közgyűlés  Kulturális Bizottsága, Marland Kft, szinhaz.hu, tancelet.hu