Bezárás
imagetext
Premier: 2017. január 26.Jakab az érettségit követõ reggel családfájának tövében ébred. Úgy tûnik, megérett. És most, hogyan tovább? Mit kezdjen a vállaira nehezedõ puttonnyal, amit szülei, nagyszülei, és távolabbi õsei csomagoltak számára? Égessen el mindent, ami benne van, vagy fogadja el változtatás nélkül, amit otthonról hozott? Dönthet-e errõl egyáltalán, vagy meg van határozva a sorsa?

A Nyitott Kör és a Tünet Együttes koprodukciójában készült komplex színházi nevelési elõadás, a Közöd? Avagy esik épp az alma a fájáról a felnõtté válás és a szülõkrõl való leszakadás és függetlenedés problematikáját járja körül, 180 percben, a drámapedagógia és a fizikai színház eszközeivel. 

A Nyitott Kör és a Tünet Együttes színházi nevelési programjában 2017. január 26. és április 6. között 30 középiskolai osztály vett részt, gondolkodott és játszott a felnõtté érés, felnõtt lét kusza érzésvilágával, fizikai-színházi és drámapedagógiai módszerekkel. 

Május 9-én 18.00 órától, az évadban egyetlen alkalommal felnõtt résztvevõk számára is lehetõséget teremtünk a részvételre a MagNet Közösségi Házban.

Az elõadást Szabó Réka és Valcz Péter rendezésben, Bakonyvári Krisztina, Czakó Máté, Császár Réka, Gábri Nikolett, Kroó Balázs és Márton Gábor Csaba szereplésével mutatják be. További közremûködõk Jozifek Zsófia, Meszlényi-Bodnár Zoltán, Darvas Bence, Nyárai András, Lohár Antal, Szûcs Edit, valamint a MOME látványtervezõ szakos hallgatói.

Az elõadás létrejöttét és megvalósítását az EGT Alapok, valamint az NKA támogatása tette lehetõvé.