Bezárás
imagetext

Fotó: Dusa Gábor
Premier: 2005. november 17.Kérjük, kapcsolják ki biztonsági öveiket. Ez egy utazás. Egyedül, nincs mese. A visszapillantóban minden élesebb. Most látszik, milyen nevetséges a normalitás arcunkra égett maszkja. Amit olyan elkeseredetten védelmezünk magunkon, és támadunk a másikon, pedig minden titkunk közös, és másságunk ugyanolyan.

A darab elnyerte a 2008-as A Tánc Fesztiválja fődíját Veszprémben.

„A Buddha szomorú szerzője hosszú évek óta már a szavakkal illetve a testtel, mozdulattal kifejező színház elegyítésének lehetőségeit kutatja. Ezúttal tört és ezúttal jutott a legmagasabbra - legfrissebb alkotásának minden pillanata a csiklandó, borzongató izgalom élményével szolgál. "Lázár Ervin novellái alapján, minden szereplő alkotó közreműködésével" született munkája - munkájuk - az egyik legizgalmasabb színpadi produkció napjaink Budapestjén.

A Buddha szomorú egy erős, sokat tudó, sokoldalú művészcsoportosulás alkotása, egy valódi műhelyé. Ez a ragyogóra csiszolt produkció egyetlen percnyi üresjárattal, szemfényvesztéssel, elmaszatoltsággal sem fárasztja nézőjét. Szeszélyesen szép rendszerében minden alaknak, gesztusnak, szónak, fintornak jelentése, tehát helye van.”
(Halász Tamás, Táncélet.hu)

Rendező: Szabó Réka  
Szereplők: Dózsa Ákos, Gőz István, Kövesdi László, Szász Dániel, Zambrzycki Ádám  
Zene: Barna Balázs, Dévényi Ádám  
Kosztüm: Bodnár Enikő  
Díszlet: Valcz Gábor  
Fény: Jánoska György, Szirtes Attila  
Dramaturg: Ari-Nagy Barbara, Peer Krisztián  
Külön köszönet: Tóth Mária, Vetlényi Zsolt  
Támogatók: L1 Független Táncművészek Társulása, NKA, OKM, Fővárosi Közgyűlés   Kulturális Bizottsága, Marland Kft.