Bezárás
imagetext

Fotó: Mészáros Csaba
Premier: 2013. január 19.A színészek és táncosok improvizációiból szerkesztette és írta: Sebõk Bori és Kárpáti Péter 

Hypnosz és Thanatosz iker-féltestvérek. Az Álom és a Halál. Az Éj istennõjének fiai. Alvilági palotájuk a sötétség barlangja, ahová soha egyetlen fénysugár se téved. 

Zsolt, az örök gyõztes kung-fu bajnok haldoklik. Lakásában sorra felbukkannak régi szerelmei, rokonai, barátai, tanítványai, akiket nem köt össze más, mint hogy az õ életének részei voltak. A halál közeledésének különös hangulata alól nem tudja magát kivonni senki, ágya mellett még szeretői is összebékülnek. Az életük normális menetébõl kizökkent segíteni akarók és a haldokló körül lébecolók seregét álomszerû, részeg állapot ragadja magával, amelybe még az a vérfagyasztó lehetőség is belefér, hogy a beteg sorsa átadható - átvehető. Életét kiválthatja egy helyette önkéntesen halálba menõ áldozat… 

Ulickaja regényébõl és az Alkésztisz-mítoszból kiindulva azzal foglalkoztunk, hogy az ember meddig tudja elkísérni a másikat az útján. Tudunk-e segíteni egymásnak, meddig lehet eljutni abban, hogy átvállaljuk valaki más terhét. A pitbull cselekedeteinek magánéletekbe betolakodó, bolyongó vándorát és dühös prófétáját játszó Nagy Zsoltot most egy homlokegyenest más szerepben, egy kiszolgáltatott emberi helyzetben láthatjuk. 

Szeretettel várjuk a nézõket az elõadáskezdés elõtt fél órával a színészekkel közös bemelegítésre! 

"Fölveszem a herevédőt, majd a lábszárvédőt. Fölhúzom, becsatolom. Aztán a fejvédőt. Becsatolom. Beteszem a számba a foggumit. Ráharapok. Fölveszem a kesztyűt. Becsatolom. Kész vagyok. A halállal szparringolok. Bal egyenesekkel tartom távol. Rádobok egy kombinációt: bal, jobb horog a fejre, és jobb lábbal egy körívest. Ráküldök még egy jobb egyenes rúgást. Levédi, válaszol két egyenessel és egy csapottal. Rúgok egy körívest combra, és rárobbanok négy egyenessel. Egy bal csapottal közbeszúr, dől a fülemből a vér. Térdelek a földön. Lefekszem a földre. Kiköpöm a fogvédőm. Ő leveszi a kesztyűjét, leveszi a fejvédőjét. Megnézi a pupillámat, beszél hozzám, csönd van." 


Rendező: Kárpáti Péter

Koreográfus: Szabó Réka

Produkciós vezető: Kulcsár Viktória

Dramaturg: Sebők Bori

Szereplők: Tóth Ildikó, Nagy Zsolt, Stefanovics Angéla, Furulyás Dóra, Stork Natasa, Szabó Zola, Szász Dániel, Gőz István, Csányi Dávid

Látványkonzultáns: Izsák Lili

Asszisztens: Barna Zsuzsanna

Támogatók: Füge, Jurányi, NKA, SzínMűhely Alapítvány, Tünet Együttes


Sajtó