Bezárás
imagetext

Fotó: Mészáros Csaba, grafika: Mezei IldikóA független előadóművészek története a rendszerváltástól kezdve, kusza mindennapjainkig – benne a Tünet Együttes őszinte és személyes szilánkjaival. Gyárlátogatás a kulisszák mögé. A független alkotók története mindenkié, aki mára elvesztette viszonyítási pontjait. Fent még dübörög a nagyszínpad, mintha minden rendben lenne; mi meg lent a pincében. Egy ország tünetegyüttese. 

Beavató program: A tünetegyüttes előadásban egy társulat személyes történetéből, szubjektív történelméből indulunk ki. A beavató programban keressük a diákok személyes, szubjektív válaszait a darab súlyos kérdéseire: Kell-e, és milyen formában kell reflektálnia a művészetnek a társadalmi jelenségekre, saját történelmi korára? Hogyan és miért válik egy-egy civil történet művészetté? Tekinthető-e mindez művészetnek? Ha igen, akkor mi ennek a funkciója, célja? Hogyan kezeli és kezelheti a politika a kor politikai sajátosságaira reflektáló előadásokat?

Rendező: Szabó Réka
Előadók és alkotótársak: Gőz István, Papp Éva, Szabó Réka, Szász Dániel, Valcz Péter
Dokumentumfilm részletek: Kőrösi Máté
Zene: Csizmás András
Szöveg: Peer Krisztián
Mozgás asszisztens: Fülöp László
Teakonyha: Czakó Máté, Lakos Fanni
Köszönet: Fuchs Lívia, Halász Tamás, Nánay István, Oberfrank Réka, Rihay-Kovács Zita, Szabó György, Szabó István, Szögi Csaba, Újvári Milán, Varga Andrea
Koprodukciós partner: Trafó Kortárs Művészetek Háza
Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma