Bezárás


A granadai Vinculados tánctársulat megkereste Szabó Rékát, hogy működjenek együtt egy nemzetközi program keretében. Réka meghívta a kreatív-produkciós csapatába Szász Zsófit és Valcz Pétert, akikkel egy négynapos válogatás során összeállítottak egy nagyon sokszínű, fiatal, nyolc fős, inkluzív csapatot. Az egyhetes intezív munka után Budapestre érkezett a spanyol koreográfus, Carmen Vilches, majd két napra rá a hasonlóan sokszínű, fiatal, nyolc fős, inkluzív spanyol csapat is. Ha látnád őket élőben, testközelből, és megnéznéd, min dolgozik a két alkotói csoport, akkor erre egy, azaz egy alkalom adódik:

 

Július 9-én 17 órakor a Jurányiban a Műhely Alapítvány 200-as teremében

Munkabemutató és beszélgetés

Szabó Rékával, Carmen Vilches-szel és a résztvevőkkel

 

Szabó Réka a folyamatról:

 

"Egy éve szünetel a Tünet, és egy újabb ‘életemben először’ kaland.

Egy intenzív hetet dolgoztunk a nagyon különböző világokból érkező, eltérő agy szerkezetű, lelki világú, fizikai adottságú csapattal. Kik ők? Mit érzékelnek a másikból? Milyen csatornákon keresztül tudnak kapcsolódni egymáshoz? Mindannyian szeretnek táncolni, de milyen instrukciók mentén tudunk dolgozni? Hogyan tudjuk megvalósítani azt, ami olyan egyszerűen hangzik: egyenlő esélyeket, egyenlő hozzáférést a tánchoz?

 

Különböző helyzeteken keresztül tapasztaltuk egymást, és igyekeztünk egy olyan teret kialakítani, ahol nem kell lemondjunk a lehetőségeink komplexitásáról ahhoz, hogy kapcsolódni tudjunk. Ahol önazonosan részt veszünk egy közösen teremtett világban, ahol merünk különbözőek lenni, és merünk hasonlítani. Ahol néha csak vagyunk, érzékelünk, és ahol minden állapot, érzés, szituáció tánccá alakulhat.

 

Hamarosan megérkeznek a spanyolok, akikkel szintén egy intenzív hetet töltünk majd el, hogy a két csapatot és a két alkotói világot párbeszédbe hozzuk egymással.

 

Gyertek megnézni a fiatalokat! Utána lehet kérdezni minket a folyamatról, és kíváncsiak vagyunk a befogadói élményeitekre is. A projekt ősszel folytatódik!"

 

Előadók: Erica Muñoz Ortega, Duna Malaika González Suazo, Jorge Iza Vílchez, Ana Isabel Romero  Moreno, Franscisco Javier Granados Martín, Lucía Moreno Ramón, Alba Ariza Enríquez, Paula Oviedo Torres, Dudás Balázs, Farkas Julcsi, Holly Laura, Horváth Anna, Kovács-Papp Flóra, Marosi Gergely, Moskony Milla Noa, Szőke Johanna

 

Kreatív team: Carmen Vilches Sánchez, Lara Balboa Ayala, Anna Kalogeropoulou, Szabó Réka, Szász Zsófia, Valcz Péter