Bezárás

𝗙𝗘𝗟𝗛𝗜́𝗩𝗔́𝗦

𝗸𝗼̈𝘇𝗼̈𝘀𝘀𝗲́𝗴𝗶 𝘀𝘇𝗶́𝗻𝗵𝗮́𝘇𝗶 𝗽𝗿𝗼𝗷𝗲𝗸𝘁𝗯𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗹𝗼́ 𝗸𝗼̈𝘇𝗿𝗲𝗺𝘂̋𝗸𝗼̈𝗱𝗲́𝘀𝗿𝗲

𝗕𝗶𝗿𝗱 𝗘𝘅𝗽𝗲𝗿𝗶𝗲𝗻𝗰𝗲

𝘒𝘦́𝘯𝘺𝘵𝘦𝘭𝘦𝘯 𝘷𝘢𝘨𝘺 𝘭𝘦𝘮𝘰𝘯𝘥𝘢𝘯𝘪 𝘢 𝘩𝘪𝘷𝘢𝘵𝘢́𝘴𝘰𝘥𝘳𝘰́𝘭?

𝘌𝘭𝘩𝘢𝘨𝘺𝘵𝘢𝘥 𝘢 𝘱𝘢́𝘭𝘺𝘢́𝘵, 𝘷𝘢𝘨𝘺 𝘦́𝘱𝘱 𝘮𝘰𝘴𝘵 𝘬𝘦́𝘴𝘻𝘶̈𝘭𝘴𝘻 𝘮𝘦𝘨𝘩𝘰𝘻𝘯𝘪 𝘢 𝘥𝘰̈𝘯𝘵𝘦́𝘴𝘵?

𝘌𝘭𝘭𝘦𝘩𝘦𝘵𝘦𝘵𝘭𝘦𝘯𝘶̈𝘭𝘵 𝘢 𝘵𝘦𝘷𝘦́𝘬𝘦𝘯𝘺𝘴𝘦́𝘨, 𝘢𝘮𝘪𝘣𝘦𝘯 𝘫𝘰́ 𝘷𝘰𝘭𝘵𝘢́𝘭, 𝘢𝘩𝘰𝘭 𝘷𝘢𝘭𝘰́𝘥𝘪 𝘦́𝘳𝘵𝘦́𝘬𝘦𝘵 𝘵𝘦𝘳𝘦𝘮𝘵𝘦𝘵𝘵𝘦́𝘭, 𝘢𝘮𝘪𝘣𝘦𝘯 𝘩𝘪𝘵𝘵𝘦́𝘭? 𝘖𝘭𝘺𝘢𝘯, 𝘮𝘪𝘯𝘵𝘩𝘢 𝘢𝘻 𝘪𝘥𝘦𝘯𝘵𝘪𝘵𝘢́𝘴𝘰𝘥 𝘦𝘨𝘺 𝘳𝘦́𝘴𝘻𝘦́𝘵 𝘷𝘦𝘴𝘻𝘪́𝘵𝘦𝘯𝘦́𝘥 𝘦𝘭?

𝘌́𝘴 𝘦𝘻 𝘧𝘢́𝘫.

Társadalmunk egyik kibeszéletlen, tabusított témája a veszteségeink megélése, fájdalmunk megosztása másokkal. Míg egy haláleset kapcsán elfogadható a gyász, ha valaki a hivatását gyászolja, az a külvilág számára sokszor értelmezhetetlen, vagy akár megkérdőjelezhető.

𝗔 𝗞𝗿𝗲𝗮𝘁𝗶́𝘃 𝗘𝘂𝗿𝗼́𝗽𝗮 𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺 – 𝗕𝗶𝗿𝗱 𝗘𝘅𝗽𝗲𝗿𝗶𝗲𝗻𝗰𝗲 𝗰𝗶́𝗺𝘂̋ 𝗽𝗿𝗼𝗷𝗲𝗸𝘁𝗷𝗲 öt európai ország alkotóművészeit kérte fel arra, hogy közösen gondolkodva, ám különböző utakat bejárva dolgozzák fel a veszteség témakörét, különféle civil csoportok bevonásával, és egy hatalmas, fekete madár segítségével, aki hamarosan megérkezik Budapestre a ködös Dániából. Magyarországon a 𝗦𝘇𝘂̈𝗻𝗲𝘁 𝗘𝗴𝘆𝘂̈𝘁𝘁𝗲𝘀 𝗦𝘇𝗮𝗯𝗼́ 𝗥𝗲́𝗸𝗮 𝘃𝗲𝘇𝗲𝘁𝗲́𝘀𝗲́𝘃𝗲𝗹, 𝗮 𝘁𝗲́𝗺𝗮́𝗯𝗮𝗻 𝗲́𝗿𝗶𝗻𝘁𝗲𝘁𝘁 𝗳𝗲𝗹𝗻𝗼̋𝘁𝘁𝗲𝗸 𝗯𝗲𝘃𝗼𝗻𝗮́𝘀𝗮́𝘃𝗮𝗹 𝗮 𝗵𝗶𝘃𝗮𝘁𝗮́𝘀 𝗲𝗹𝘃𝗲𝘀𝘇𝘁𝗲́𝘀𝗲́𝘃𝗲𝗹 𝗸𝗮𝗽𝗰𝘀𝗼𝗹𝗮𝘁𝗼𝘀 𝘃𝗲𝘀𝘇𝘁𝗲𝘀𝗲́𝗴𝗲𝗸𝗲𝘁 𝘀𝘇𝗲𝗿𝗲𝘁𝗻𝗲́ 𝗸𝗼̈𝗿𝘂̈𝗹𝗷𝗮́𝗿𝗻𝗶, 𝗮𝘇 𝗮𝗹𝗸𝗼𝘁𝗮́𝘀 𝗲́𝘀 𝗮 𝗸𝗼̈𝘇𝗼̈𝘀𝘀𝗲́𝗴 𝗲𝗿𝗲𝗷𝗲́𝘃𝗲𝗹 𝗽𝗼𝘇𝗶𝘁𝗶́𝘃 𝗲𝗿𝗼̋𝘁𝗲𝗿𝗲𝘁 𝗲́𝗽𝗶́𝘁𝗲𝗻𝗶.

A program keretén belül 𝟭𝟯 𝗮𝗹𝗸𝗮𝗹𝗺𝗮𝘀 𝗶𝗻𝗴𝘆𝗲𝗻𝗲𝘀, 𝘇𝗮́𝗿𝘁 𝗱𝗿𝗮́𝗺𝗮𝗰𝘀𝗼𝗽𝗼𝗿𝘁𝗼𝘁 𝗵𝗶𝗿𝗱𝗲𝘁𝘂̈𝗻𝗸 - 𝟯 𝗵𝗼́𝗻𝗮𝗽𝗼𝗻 𝗸𝗲𝗿𝗲𝘀𝘇𝘁𝘂̈𝗹 𝗵𝗲𝘁𝗶 𝟭-𝘀𝘇𝗲𝗿 𝘁𝗮𝗹𝗮́𝗹𝗸𝗼𝘇𝘂𝗻𝗸, 𝗲́𝘀 𝗺𝗶𝗸𝗼̈𝘇𝗯𝗲𝗻 𝗮𝗹𝗮𝗽𝘃𝗲𝘁𝗼̋𝗲𝗻 𝗮 𝗳𝗼𝗹𝘆𝗮𝗺𝗮𝘁𝗿𝗮 𝗵𝗲𝗹𝘆𝗲𝘇𝘇𝘂̈𝗸 𝗮 𝗵𝗮𝗻𝗴𝘀𝘂́𝗹𝘆𝘁, 𝗮 𝗳𝗼𝗹𝘆𝗮𝗺𝗮𝘁 𝗿𝗲́𝘀𝘇𝗲𝗸𝗲́𝗻𝘁 𝗹𝗲́𝘁𝗿𝗲𝗵𝗼𝘇𝘂𝗻𝗸 𝗲𝗴𝘆 𝗸𝗼̈𝘇𝗼̈𝘀𝘀𝗲́𝗴𝗶 𝗲𝗹𝗼̋𝗮𝗱𝗮́𝘀𝘁. 𝗢𝗹𝘆𝗮𝗻𝗼𝗸𝗮𝘁 𝗵𝗶́𝘃𝘂𝗻𝗸 𝗸𝗼̈𝘇𝗼̈𝘀 𝘁𝗮𝗽𝗮𝘀𝘇𝘁𝗮𝗹𝗮́𝘀𝗿𝗮, 𝗺𝗲𝗴𝗼𝘀𝘇𝘁𝗮́𝘀𝗿𝗮, 𝗸𝗶́𝘀𝗲́𝗿𝗹𝗲𝘁𝗲𝘇𝗲́𝘀𝗿𝗲 𝗲́𝘀 𝗸𝗼̈𝘇𝗼̈𝘀𝘀𝗲́𝗴𝗶 𝗮𝗹𝗸𝗼𝘁𝗮́𝘀𝗿𝗮,

- akik hivatásuk elhagyásával kapcsolatban veszteséget éltek meg, vagy olyan élethelyzetben vannak, melyben az erről való döntés fontolgatása mindennapjaik része,

- akik szívesen kapcsolódnának olyanokhoz, akik hasonló cipőben járnak, szívesen osztanák meg történeteiket, megéléseiket velük, nyitottak keresni, magukat kifejezni, közösen gondolkodni, szeretnék felszabadítani a testüket és hangjukat a veszteségérzet miatt kialakult blokkokból, és egy közösségi alkotófolyamatban részt venni.

𝗔 𝗳𝗼𝗹𝘆𝗮𝗺𝗮𝘁 𝘀𝗼𝗿𝗮́𝗻 𝘁𝗮𝗽𝗮𝘀𝘇𝘁𝗮𝗹𝗮𝘁𝗼𝗸𝗮𝘁 𝘀𝘇𝗲𝗿𝘇𝘂̈𝗻𝗸 𝗮 𝘁𝗲𝘀𝘁𝘂̈𝗻𝗸𝗯𝗲𝗻 𝗿𝗲𝗷𝗹𝗼̋ 𝘁𝘂𝗱𝗮́𝘀𝗿𝗼́𝗹, 𝗮 𝘁𝗲𝘀𝘁, 𝗮 𝘀𝘇𝗼́, 𝗮 𝗵𝗮𝗻𝗴 𝗸𝗶𝗳𝗲𝗷𝗲𝘇𝗼̋ 𝗲𝗿𝗲𝗷𝗲́𝗿𝗼̋𝗹. 𝗩𝗲𝘀𝘇𝘁𝗲𝘀𝗲́𝗴𝗲́𝗹𝗺𝗲́𝗻𝘆𝗲𝗶𝗻𝗸𝗸𝗲𝗹 𝗱𝗼𝗹𝗴𝗼𝘇𝘂𝗻𝗸, 𝗮𝘇𝗼𝗸 𝗳𝗲𝗹𝘀𝘇𝗮𝗯𝗮𝗱𝗶́𝘁𝗮́𝘀𝗮, 𝗸𝗼̈𝘇𝗼̈𝘀𝘀𝗲́𝗴𝗯𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗹𝗼́ 𝗺𝗲𝗴𝗲́𝗹𝗲́𝘀𝗲, 𝘀𝘇𝗶́𝗻𝗵𝗮́𝘇𝗶 𝗮𝗹𝗮𝗽𝗮𝗻𝘆𝗮𝗴𝗴𝗮́ 𝗮𝗹𝗮𝗸𝗶́𝘁𝗮́𝘀𝗮 𝘀𝗼𝗿𝗮́𝗻 𝗿𝗲𝗺𝗲́𝗻𝘆𝗲𝗶𝗻𝗸 𝘀𝘇𝗲𝗿𝗶𝗻𝘁 𝘁𝗮́𝗺𝗼𝗴𝗮𝘁𝗼́ 𝗸𝗼̈𝘇𝗲𝗴𝗲𝘁, 𝗲́𝘀 𝗲𝗴𝘆 𝗸𝗼̈𝘇𝗼̈𝘀𝘀𝗲́𝗴𝗶 𝗲𝗹𝗼̋𝗮𝗱𝗮́𝘀𝘁 𝗵𝗼𝘇𝘂𝗻𝗸 𝗹𝗲́𝘁𝗿𝗲, 𝗺𝗲𝗹𝘆𝗲𝘁 𝗻𝗲́𝗴𝘆 𝗮𝗹𝗸𝗮𝗹𝗼𝗺𝗺𝗮𝗹 𝗮 Jurányi Házban 𝗼𝘀𝘇𝘁𝘂𝗻𝗸 𝗺𝗲𝗴 𝗮 𝗻𝗲́𝘇𝗼̋𝗸𝗸𝗲𝗹. 𝗔𝘇 𝗲𝗹𝗼̋𝗮𝗱𝗮́𝘀𝗯𝗮𝗻 𝗺𝗶𝗻𝗱𝗲𝗻𝗸𝗶 𝘂́𝗴𝘆 𝘃𝗲𝘀𝘇 𝗿𝗲́𝘀𝘇𝘁, 𝗮𝗵𝗼𝗴𝘆 𝗮 𝗳𝗼𝗹𝘆𝗮𝗺𝗮𝘁 𝘀𝗼𝗿𝗮́𝗻 𝗮𝘇𝘁 𝗸𝗼̈𝘇𝗼̈𝘀𝗲𝗻 𝗸𝗶𝗮𝗹𝗮𝗸𝗶́𝘁𝗷𝘂𝗸 – 𝘀𝗮𝗷𝗮́𝘁 𝘀𝘇𝗲𝗺𝗲́𝗹𝘆𝗶𝘀𝗲́𝗴𝗲́𝗻𝗲𝗸, 𝘃𝗲́𝗿𝗺𝗲́𝗿𝘀𝗲́𝗸𝗹𝗲𝘁𝗲́𝗻𝗲𝗸 𝗺𝗲𝗴𝗳𝗲𝗹𝗲𝗹𝗼̋𝗲𝗻.

𝗔𝘇 𝗲𝗹𝘀𝗼̋ 𝗰𝘀𝗼𝗽𝗼𝗿𝘁𝗮𝗹𝗸𝗮𝗹𝗼𝗺 𝗻𝗼𝘃𝗲𝗺𝗯𝗲𝗿 𝟮𝟰-𝗲́𝗻 𝗽𝗲́𝗻𝘁𝗲𝗸𝗲𝗻 𝟭𝟲:𝟬𝟬-𝘁𝗼́𝗹 𝟭𝟴:𝟱𝟬-𝗶𝗴 𝗮 𝗷𝗲𝗹𝗲𝗻𝘁𝗸𝗲𝘇𝗲́𝘀𝘁 𝗯𝗲𝗸𝘂̈𝗹𝗱𝗼̋𝗸 𝘀𝘇𝗮́𝗺𝗮́𝗿𝗮 𝗻𝘆𝗶𝘁𝗼𝘁𝘁.

Mindenféle elköteleződés nélkül kipróbálhatod, milyen érzés részt venni a velünk való munkában – mi igyekszünk képet adni arról, hogyan dolgozunk, gondolkodunk.

A második alkalomtól azokkal, akik velünk tartanak, kölcsönösen elköteleződünk a folyamat iránt.

A részvétel semmilyen színházi, vagy táncos 𝗲𝗹𝗼̋𝗸𝗲́𝗽𝘇𝗲𝘁𝘁𝘀𝗲́𝗴𝗲𝘁 𝗻𝗲𝗺 𝗶𝗴𝗲́𝗻𝘆𝗲𝗹.

Várunk, ha kíváncsi és nyitott vagy, szeretnéd kipróbálni, hogy milyen egy alkotófolyamatban a veszteségen keresztül egymáshoz és önmagadhoz kapcsolódni.

A csoport vezetője és az előadás rendezője 𝗦𝘇𝗮𝗯𝗼́ 𝗥𝗲́𝗸𝗮 𝗿𝗲𝗻𝗱𝗲𝘇𝗼̋, 𝘁𝗮́𝗻𝗰𝗼𝘀, 𝗸𝗼𝗿𝗲𝗼𝗴𝗿𝗮́𝗳𝘂𝘀 – az egykori 𝗧𝘂̈𝗻𝗲𝘁 𝗘𝗴𝘆𝘂̈𝘁𝘁𝗲𝘀 művészeti vezetője.

„Szerintem az egyik legnagyobb érték a munkában az erős belső hajtóerő, az önálló, gondolkodó, a munkájáért elkötelezett ember. Nagyon nehezen élem meg, hogy mindenféle területen ezek az emberek egyre nagyobb számban elhagyni kényszerülnek azt, ami elsődleges mozgatórugója volt addigi életüknek. Személyes tapasztalatom is van: mély veszteségként éltem meg társulatom, a 20 éves Tünet Együttes hibernálását. De továbbra is hiszek abban, hogy ha egy csapat elszánt emberrel elég mélyre ásunk, ott a közös emberit találjuk, hogy az alkotás, az önkifejezés, a humor és a mozgás gyógyít, és hogy közösségben feltárni, megmutatni félelmeinket, fájdalmunkat felszabadító.”

A folyamatban segítségünkre lesznek táncosok és zenészek, 𝗦𝗶𝗺𝗮́𝗻𝘆𝗶 𝗭𝘀𝘂𝘇𝘀𝗮𝗻𝗻𝗮 dramaturg és 𝗞𝗮́𝗻𝘆𝗮 𝗞𝗶𝗻𝗴𝗮 szociológus, gyászkísérő.

𝗔 𝗰𝘀𝗼𝗽𝗼𝗿𝘁𝗺𝘂𝗻𝗸𝗮 𝗵𝗲𝗹𝘆𝘀𝘇𝗶́𝗻𝗲:

Tünet Stúdió – Jurányi Inkubátor Ház - 1027 Bp., Jurányi utca 1., első emelet (magasföldszint is van!), a pink csíkot követve jobbra.

𝗔 𝗰𝘀𝗼𝗽𝗼𝗿𝘁𝗺𝘂𝗻𝗸𝗮 𝗶𝗱𝗼̋𝘁𝗮𝗿𝘁𝗮𝗺𝗮:

2023. november 24. – 2024.03.01. péntekenként 16:00-18:50

𝗙𝗼̋𝗽𝗿𝗼́𝗯𝗮𝗵𝗲́𝘁:

2024. március 3-4-5-6.

𝗔𝘇 𝗲𝗹𝗼̋𝗮𝗱𝗮́𝘀𝗼𝗸 𝗶𝗱𝗼̋𝗽𝗼𝗻𝘁𝗷𝗮:

2024. március 7-8-9-10. Jurányi Ház

𝗛𝗼𝗴𝘆𝗮𝗻 𝘁𝘂𝗱𝘀𝘇 𝗷𝗲𝗹𝗲𝗻𝘁𝗸𝗲𝘇𝗻𝗶?

- Írd le nekünk veszteséged történetét.

Mit vesztettél/veszítenél el a hivatásoddal, és ez hogyan hatott/hat az életedre? (2000-4000 karakter)

VAGY

- Készítsd el annak a „ravatalát”, amit elvesztettél. Fotózd le és küldd el nekünk! (Ehhez bármilyen anyagot, tárgyat, színt, feliratot, filtert felhasználhatsz, vagy akár magadat is!)

Bemutatkozó anyagaidat küldd el nekünk az beavato@tunetegyuttes.hu e-mail címre.

A beküldött anyagokat bizalmasan kezeljük, nyilvánosan/másokkal nem osztjuk meg!

𝗔 𝗷𝗲𝗹𝗲𝗻𝘁𝗸𝗲𝘇𝗲́𝘀 𝗵𝗮𝘁𝗮́𝗿𝗶𝗱𝗲𝗷𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟯. 𝗻𝗼𝘃𝗲𝗺𝗯𝗲𝗿 𝟭𝟮.

Legkésőbb november 17-ig minden jelentkezővel felvesszük a kapcsolatot. A közös munka első, nyitott alkalma

𝟮𝟬𝟮𝟯. 𝗻𝗼𝘃𝗲𝗺𝗯𝗲𝗿 𝟮𝟰-𝗲́𝗻 𝗽𝗲́𝗻𝘁𝗲𝗸𝗲𝗻 𝟭𝟲:𝟬𝟬-𝟭𝟴:𝟱𝟬-𝗶𝗴 𝗹𝗲𝘀𝘇.

Bármilyen, a jelentkezéssel és/vagy a csoportmunkával kapcsolatos kérdésre szívesen válaszolunk, írj nekünk az beavato@tunetegyuttes.hu e-mail címre!

𝗞𝗶́𝘃𝗮́𝗻𝗰𝘀𝗶𝗮𝗻 𝘃𝗮́𝗿𝗷𝘂𝗸 𝗷𝗲𝗹𝗲𝗻𝘁𝗸𝗲𝘇𝗲́𝘀𝗲𝗱𝗲𝘁!