Bezárás

Szabó Réka kapta az idei Imre Zoltán-díjat, amit a Tánc Világnapja alkalmából, április 29-én vett át a Nemzeti Táncszínházban. 

Az elmúlt évek díjazottjai idén elsöprő többséggel Szabó Rékát jelölték, így a kuratóriumnak nem volt nehéz dolga. 
A Magyar Táncművészek Szövetsége által szervezett gálán nem volt mód arra, hogy Réka beszédet mondjon, így most itt tesszük ezt közzé:

"Ez a díj nem csak nekem szól, hanem mindazoknak, akikkel együtt dolgoztam az elmúlt 20-30 évben. Nekem mindig közösségben volt jó alkotni. Kiváltságnak élem meg, hogy azokkal dolgozhattam együtt, akikkel - nagyon sok, nagyon különböző, különleges emberrel. Köszönöm nekik a tehetségüket, a nyitottságukat, a kitartásukat, és hogy teljes lényüket adták a próbafolyamatokhoz - ez a díj az övék is!
De tovább megyek: idén ezzel a díjjal nem csak a Tünet Együttest és engem, hanem a táncnak a progresszív, kísérletező, műfajokat vegyítő ágát díjazták, a független kortárs csapatok egyikét, akik mostanra nagyon nehéz helyzetbe kerültek. Félő, hogy a kortárs táncnak ez az ága szinte teljesen el fog tűnni a magyar kulturális életből, hacsak nem történik valami csoda.
Ez úton is köszönjük a korábbi díjazottaknak a jelölést és a kuratóriumnak a díjat.
Mivel a díjátadó protokolljába nem fértek bele a díjazottak beszédei, ezért itt most fontosnak tartottam ezt leírni." 

Fotó: Dányi Viktória