Bezárás

2022. augusztus 26. és 30. között  minden középiskolai pedagógus számára hozzáférhető  A létezés eufóriája című, nemzetközi és hazai fesztiválokon is többszörösen díjazott dokumentumfilm. 

Az alkotás, melyet ezen időszak alatt a tanárok egy regisztrációt követően ingyenesen tekinthetnek meg, a holokauszt túlélő Fahidi Éva történetét meséli el egy egészen különleges perspektívából. A dokumentumfilm a Szabó Réka rendezésében 2015-ben bemutatott (és 95 előadást megélt) Sóvirág című táncszínházi produkció próbafolyamatát követi végig, melyben Éva az őt ért traumákat egy fiatal táncos, Cuhorka Emese segítségével eleveníti fel.


Reméljük, hogy a filmet és azon keresztül Éva történetét megismerő tanárok közül sokan jelentkeznek a Tünet Együttes ingyenes, középiskolai beavató programjára, melynek keretében a diákok a film megtekintése előtt és után is egy-egy feldolgozó foglalkozáson vesznek részt, ahol - amennyiben egészségi állapota megengedi - Fahidi Éva is részt vesz.


Fahidi Éva az utolsó magyar holokauszt túlélők egyike, épp ezért a vele való találkozás meghatározó élményt jelent!

Éva 97 évesen is azért dolgozik, hogy a vele történt szörnyűségek, soha ne történhessenek meg újra, hogy a náci Németország rémtettei minél szélesebb körben ismertek legyenek.


“A létezés eufóriája A Sóvirág c. előadásnak a megszületéséről, a gyászról, az élet szeretetéről és három nő különleges kapcsolatáról szól. Túlzás nélkül az év egyik legszebb filmje.” ( Pozsonyi Janka film.hu)


A pedagógusoknak regisztrálni a filmre itt lehet: https://forms.gle/AMoKuqZrgW4NpQ3QA


Minden regisztráló pedagógus egy kódot kap az általa megadott e-mail címre, mely kóddal 2022. aug. 22. és 26. között egy internetes felületen ingyen nézheti meg a filmet. 


A beavató programhoz a pályázat 2022. augusztus 22-től érhető el a www.tunetegyuttes.hu oldalon.