Bezárás

A Tünet Együttes két táncmûvésze, Furulyás Dóra és Szász Dániel szóló produkciókat mutatnak be közös estjükön. Furulyás Dóra sajátos elmetérképet rajzol meg a mindannyiunk agyában pörgõ félelmekrõl, elvárásokról és görcsökrõl. Szász Dániel az ösztönök világába szervez expedíciót, hogy kiderítse, mivel lehet és mivel veszélyes együtt élni az ember legrejtettebb természetébõl. Az önmagukba merülés egyre mélyebb és mélyebb köreibõl sikerül új emberként, gyõztesen kikerülniük, vagy minden kezdõdik elölrõl?

 

Lomtalanítás

Furulyás Dóra 33 évesen saját testére szabja Szabó Réka, a Tünet Együttes mûvészeti vezetõje 2004-es személyes és drámai, groteszk humorral átitatott  szólóját. A színpadon megjelenõ nõalak leltárba rendezi „fölösleges cuccait”, kiselejtezi apró napi rutinjait, jelentéktelen szorongásait, magányos léleklomtalanítása monumentális gyónássá alakul. Az erõteljes, igazi fizikai kihívást jelentõ mozgásanyag mellé végeérhetetlen szófolyam társul, egészen a kifulladásig.

Rendezõ-koreográfus: Szabó Réka

Alkotó-elõadó: Furulyás Dóra

Fény és tér: Szirtes Attila

Jelmez: Szûcs Edit

Zene: dj Mangó, Márkos Albert, Németh Márton - Eastend Stúdió

Szöveg: Petri Lukács Ádám, Szabó Réka

 

Loop

Szász Dániel a tavalyi évad indulásakor - nem sokkal a 40. születésnapja után - lesérült, elszakadt a térdszalagja. Pályafutása során ez volt az elsõ olyan sérülése, ami miatt tartósan abba kellett hagynia a táncot. A kényszerpihenõ hosszan tartó traumává, módosult tudatállapottá vált. Dániel érdeklõdése ezért a nem olyan szép és nem olyan kényelmes, de nagyon is emberi érzések felé fordult. Kérdése az, hogy van-e erõ az ösztönvilág megélésében, vagy mindig és minden helyzetben a civilizált viselkedésre kell törekedni?

 

Alkotó-elõadó: Szász Dániel

Fény és tér: Szirtes Attila

Jelmez: Szûcs Edit

Zene: Barna Balázs