Bezárás

A téma: lehet-e józanul betrippelni, pusztán a mûvészet segítségével?Érdemes-e drog helyett színházjegyet venni? A doktor beszélgetõtársa Szabó Réka, a Tünet Együttes alapító-rendezõje.

A másfél éve teltházzal futó Az éjszaka csodái igazi éber álmodás, egy téridõn kívüli éjszaka története, melyben egy fiú és egy lány találkozik is, meg nem is. A darabot Weöres Sándor azonos címû látomásverse ihlette. A hallucinogén színpadi világot úgy teremtette meg Szabó Réka rendezõ, hogy élõben manipulált animációval és élõ zenével hangolta össze Szász Dániel és Furulyás Dóra táncmûvészek mozgását.A kivetített világ és a táncosok így egészen különös, szürreális viszonyba kerülnek – a vonalak megszemélyesednek, interakcióba lépnek az élõ szereplõkkel, átírja egymást valóság és képzelet.

Nem furcsa hát a kérdés, hogy helyettesítheti-e egy ilyen érzéki produkció a pszichedelikus drogok által adott élményt. Milyen folyamatok indulnak el az agyban egy jó darab hatására? Meg lehet-e gyõzni a fiatalokat arról, hogy az emberi elme drogok nélkül is képes átlépni egy módosult tudatállapotba? A mindig a mûvészet határterületein kalandozó Tünet Együttes most Dr. Zacher Gábor toxikológussal, a Honvédkórház sürgõsségi osztályának vezetõjével keresi a választ ezekre a kérdésekre.

A rendhagyó évadnyitón – ahol szó lesz a társulat 2016/2017-es elõadásairól és további projektjeirõl is– Szabó Rékaalapító-rendezõ beszélget a doktorral. Az esemény Az éjszaka csodái címû darabbal kezdõdik szeptember 13-án 19.00 órakor a Trafóban. A beszélgetésre az elõadás után kerül sor, a Trafó kávézójában.