Bezárás

A világ minden tájáról több mint 500 elõadó-mûvészeti szakember érkezik Budapestre a 2015. november 4. és 8. között megrendezett IETM találkozóra. A tizenegy év után újra nálunk szervezett eseményt a Góbi Tánctársulat, a PanoDráma, a Pro Progressione és a Placcc Fesztivál szervezési magyar részrõl, a brüsszeli központtal együtt választott téma pedig a demokrácia, azon belül is kiemelt szerepet kapnak a közösség, a közösségi terek. A napközben zajló szakmai program keretében beszélgetéseken, vitákon, vidéki és budapesti látogatásokon vesznek részt a vendégek, esténként pedig a mûvészeti elõadásokat tekinthetnek meg a szakemberek. Így mutatkozik be a Tünet Együttes is, és a Közhely címû elõadásunkat játsszuk angol felirattal. Az elõadás nem pusztán a szakmai közönségnek szól, korlátozott számban jegyek kaphatóak a MU Színházban.

A 2013-ban bemutatott Közhely – élet-disco címû elõadáspróbafolyamatának egy része a próbateremben, a másik köztereken, például a Moszkva téren folyt. Az alkotók alaposan megfigyelték a tereket, az ott megforduló embereket. Az elõadás egypercnyi köztéri szemlélõdés megnyújtott, elmélyített, magunkra vonatkoztatott olvasata.

A darab a közhelyen túli közös helyet keresi, hogy hogyan kerülhetünk közelebb egy másik ember megértéséhez a saját történetünkön keresztül. Az alkotók mindezt táncos és szöveges formában, humorral és öniróniával, egyszerre hiperrealista és absztrakt stílusban fogalmazzák meg, élõben kevert zenével, DJ közremûködésével.