Bezárás

Apropó 2.0
Ez mind én leszek egykor / Nem emlékszem, hogy így neveltek volna


„(…) a Tünet Együttes a legszerethetõbb honi tánctársulat.” (Horeczky Krisztina, Népszabadság)

„Rendkívüli.” (Luke Jennings, The Guardian)

A két darabból álló, egyszerre drámai, humoros és személyes elõadás nagyszínpadi verziójában az est második részét az alkotók a mozdulatokra reagáló, real-time videotechnikával gondolták újra.

Az est elsõ darabja, az Ez mind én leszek egykor. Szabó Réka szólójában egyszerre van jelen a kislány, a középkorú nõ és az öregasszony. Az elõadó arra keresi a választ, hogy ki tudsz-e jutni a toronyból, amelybe 44 éves korodra zártad magad?

A Nem emlékszem, hogy így neveltek volna szubjektív leltár, amelyben a társulat tagjai 7 évenkénti, valós és fiktív emlékeiket gyûjtötték össze egészen az elképzelt 77 éves korig. Az elõadás a holland Space Theatre alapítója, Ardai Petra workshopja alapján készült.

 

2015. március 2. és 4. között az amerikai és egyéb tengerentúli szakemberek számára szervezett programban külön figyelmet szenteltek a nõi alkotók jelenlétének az elõadómûvészetben, majd március 5- tõl 8-ig az európai szakemberekkel kiegészülve intenzív programban lesznek láthatóak a kortárs színházi és táncelõadások délelõttönként szakmai eseményekkel gazdagodva. 
A szervezõk és a válogatók közös célja olyan elõadások meghívása a programba, amelyek szûk szakmai és hazai környezetükbõl kiszakítva, nemzetközi színtéren is releváns és befogadható formával, tartalommal és üzenettel bírnak.