Bezárás

Tünet Együttes: Az éjszaka csodái

tánc, tüll, tablet

 

Volt már veled olyan, hogy átvirrasztottál valakivel kettesben egy éjszakát, de nem történt „semmi” köztetek? És reggelre mégis megváltozott bennetek a világ?

A rajzoló lány és a fiú újrateremti ezt az egymást-bámulós, álomszerû fura micsodát.

Az elõadást Weöres Sándor címadó verse inspirálta. A látomásvers világa szabad, csapongó, szabálytalan, és mint Weöres költészete nagyon gyakran – korhatár nélküli. Az elõadás ezt a nyelvezetet teremti újra a színpadon Mezei Ildikó és Taskovics Éva képzõmûvészek festményeivel, grafikáival és animációival.

Samu Bence 2007 óta fejleszti az Animata nevû software-t, amely életre tudja kelteni a színpadon rajzoló lány által létrehozott tárgyakat, figurákat. A kivetített világ és a táncosok egészen különös, szürreális viszonyba kerülnek ezáltal – a vonalak megszemélyesednek, interakcióban lépnek az élõ szereplõkkel. Összemosódik a valóság és a képzelet, folyamatosan átírják egymást, aztán

 „Jön a söprõgép tompa morajjal, mögötte a hajnal fut lobogó szõke hajjal, csörömpöl a reggel, száll a fény… és az éji tág csodát, ezt a fura micsodát ketten láttuk: te meg én.

 

Tóth Gyula és Mogyoró Pál nevû nézõink személyi igazolványuk felmutatásával ingyen látogathatják az elõadást.

 

Rendezõ-koreográfus: Szabó Réka Rendezõ

munkatársa: Czakó Máté

Szereplõk és alkotótársak: Furulyás Dóra, Szász Dániel, Mezei Ildikó/Taskovics Éva Vizuális tervezés, kreatív technológia: Samu Bence

Fény és tér: Szirtes Attila

Kosztüm: Szûcs Edit

Támogatók: Emberi Erõforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, Trafó Kortárs Mûvészetek Háza