Bezárás

Március 31-én látható újra a Tünet Együttes Voyager 3 – mission is possible címû elõadása a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban. A 2014 novemberében bemutatott darabhoz ez alkalommal gyermekprogram is csatlakozott, Amíg ti, mi nápolyi címmel. A szórakoztató gyermekmegõrzõ otthonát, a Parányi Mûhelyet Rácz Dóra, grafikus és Rácz Nóra építész-díszlettervezõ alapította. A mûhely, a felnõtt színházi elõadásra érkezõ szülõk gyermekei számára kínál izgalmas programokat. A két alapító elmondása alapján egyre több különbözõ szakmabeli barátjuk, zenészek, bábszínészek, sõt még szakácsok is csatlakoztak hozzájuk. Az Amíg ti, mi nápolyi elnevezésû programjukon a szülõk által megtekintett elõadás témájából, díszletébõl és jelmezibõl kiindulva játszanak, akcióznak, alkotnak, s bármilyen felnõttes téma is legyen az alapja, õk gyerekszemmel közelítik meg.

 

Voyager 3, egy mission, ami possible

montazs

 

Gergõ bolygója szélén ül, lába a világûrbe lóg. Tengelye kiegyenesedett, már nincsenek benne évszakok. Ma különösen enyhe a gravitáció és erõs a szél. A Voyager 3 bármikor megérkezhet, az emberiség üzenetével a fedélzetén. Az aranychipen minden rajta van, ami fontos: kultúránk megkövesedett lábnyomai.  De aki megtalálja, nem biztos, hogy beszéli ezt a nyelvet. Neked mekkora a szökési sebességed? Csak ezen múlik, hogy velünk repülhess.

„Van itt szó szexrõl, elmúlásról, a sündisznó szívverésérõl, és mindarról, amit az emberiség végeláthatatlan önkifejezésében kitermel önmagából. (...) Az etûdök tartalma hol mélyen megérintõ, hol kifejezetten vicces, jó ritmusérzékkel váltogatva a különbözõ hangulatokat és a mozgalmasságot.” (7óra7, Hajnal Márton)

„Az elõadás összességében elgondolkodtat, tartalmaz megható, együttérzésre késztetõ részeket, felvet általános „nagy kérdéseket” és tudatosan szórakoztat (…).” (Kutszegi Csaba, Színház)

Tudtad? 1. Hogy a Voyager 2 ûrszondát 1977-ben lõtték föl Floridában, a Voyager 1-et pedig 15 nappal késõbb indították útnak ugyaninnen? 2. Hogy az aranylemez a Voyager 1 és 2 fedélzetén elhelyezett idõkapszula, ami a földönkívülieknek visz hírt a világunkról? 3. Hogy a szökési sebesség az a küszöbsebesség, mellyel a test legyõzi a Föld gravitációs erejét, és képes tõle elszakadni? 4. Hogy az évszakok kialakulása a Föld Nap körüli mozgásának és a tengelyferdeségnek a következménye?

 

Rendezõ:

Szabó Réka

Szereplõk:

Bánki Gergely, Czakó Máté, Gergely Katalin, Gõz István, Stork Natasa, Szász Dániel, Valcz Péter

Dramaturg:

Závada Péter

Látvány:

Szirtes Attila

Jelmez:

Béres Móni

Speciális kellék:

Béres Móni, Rácz Dóri, Nagy Fruzsina

Támogatók:

Jurányi Inkubátorház, Emberi Erõforrások Minisztériuma