Bezárás

A kritikai visszhangok hasonlóképpen megosztottak voltak: „nem gondolnám, hogy blöff”, állította az egyik ítész, de volt, aki „blöffkommandót” indított volna az alkotók ellen. További kiragadott részletek a kritikai görbe tükörhöz: „hipnózis”, „vontatott, öntudatos manifesztum, geg, szándékos dilettantizmus, kaján humor”, „provokatív”, „botrányos”, „nem színházi sémák, hanem a felmutatás gesztusa mûködteti”, „patriarchális társadalmunk álló farka”, „lassú halál”, „manírmentes”, „a nézõ azon gondolkodik, hogy fellopózik a színpadra és felpofoz valakit”, „szembesülés önmagunkkal”, „mit akarnak itt ezek a XXI. századi hippik…

Kritikai szemle a blogon: http://propagandabudapest.blogspot.com/2011/03/bogarat-ultettunk-fejekbe-kritikai.html

Mi válthatta ki ezeket a heves és ellentmondásos reakciókat? A hazai kortárs színházi palettán rendkívül radikálisnak számító PROPAGANDA! az értelem és a jelentés propaganda általi manipulációja ellen indít támadást, hogy ennek révén teret nyithasson az érzékelés, a meditatív elmélyülés és az önmagunkkal való szembenézés számára. Az elõadás ráirányítja a figyelmet a színházzal szembeni nézõi elvárásainkra. Igényeljük-e, hogy az elõadó gondolkodjon helyettünk is, vagy mi is készek vagyunk erre?
A PROPAGANDA! orákulum, amely önmagadra ébreszt. Azoknak szól, akik nem kinyilatkoztatást várnak, hanem készek arra, hogy a jóslatban megkeressék a számukra szóló üzenetet.
Veled vajon mi fog történni? 2011. április 4-5-én 20 órakor megtudhatod a Trafó Kortárs Mûvészetek Házában.