Bezárás

20 diákcsoport ingyenesen vehet részt a 2022/2023-as évadban a Tünet Együttes független táncszínházi társulat Beavató programjában. 

A három lépcsős színházi beavató program középiskolás és egyetemista korú diákok számára kínál lehetőséget arra, hogy a választott előadás témáján keresztül,  játékos formában hozza közelebb a fiatalokhoz a kortárs színház, táncszínház világát. A program lehetőséget teremt a verbális kommunikáción túlmutató közös nyelv megtapasztalására, gyakorlására is. 

Az évadban a következő előadásokhoz kapcsolódik Beavató program (mely előadsokra a társulat kedvezményes jegyet biztosít): 



  • Burok (Mu Színház)

A beavató foglalkozás segíti a diákoknak egy bizalmi helyzetben, a kontrollvesztett állapot fizikai és lelki tüneteit megismerni, ill. a szüléssel/születéssel kapcsolatos tabukról, kérdésekről őszintén, az előadásban szereplő három táncos lány igaz történetén keresztül feltenni és megválaszolni.

Az előadásról bővebben információ itt érhető el.



  • A tünetegyüttes - avagy a függetlenek tündöklése (Örkény Stúdió)


A foglalkozás pedagógiai célja, hogy segítséget nyújtson egy közösségnek a saját vitakultúrájának kialakításában, fejlessze az önkifejezést, lehetőséget teremtsen a szabad véleményformálásra és támogassa a saját és társaink véleményére való reflexiót, ápolja ennek kultúráját.


Az előadásról bővebben információ itt érhető el.





  • A létezés eufóriája (dokumentumfilm)

A foglalkozás során érzékenyítő gyakorlatokon és helyzeteken keresztül gondolkodunk együtt a nemzetközi és hazai fesztiválokon is többszörösen díjazott dokumentumfilm két nagyon fontos kérdéséről: mik a terveink, vágyaink, milyen a jövőképünk, és mit lehet kezdeni azzal a helyzettel, amikor ezek semmivé foszlanak; illetve, hogy milyen érzés és milyen lehetőségeket kínál, ha egy több mint 90 éves testben létezünk?

A foglalkozás célja, hogy a középiskolás korosztály a történelemkönyvek mellett a 97 éves holokauszt túlélő Fahidi Éva történetén keresztül közvetlenül is találkozhasson a XX. századi történelemmel.

Még több információ A létezés eufóriája dokumentumfilmről.



A foglalkozásokra a jelentkezési határidő: 2022. szeptember. 26. 24:00 

Jelentkezni a pályázati űrlap kitöltésével lehet. 

Mi az a Beavató? 

Van olyan, amikor egyszerűen nem találjuk a szavakat arra, amit érzünk... a Tünet Együttes előadásait látva felszabadító, hogy a szavak mellett a test nyelvén képesek megfogalmazni ezeket az érzéseket. Előadásaikban a minket napi szinten érintő társadalmi kérdéseket dolgoznak így fel.  A Tünet Együttes Beavató programjának a vezetőjeként elképesztő élmény lehetőséget teremteni és szemtanúja lenni annak, ahogy a diákok felfedezik a mozdulatban rejlő lehetőségeket és felszabadulnak a nonverbalitás, az intuíció végtelen lehetőségeket adó világában. A legnagyobb sikerélmény pedig az, amikor csillogó szemmel értenek, értelmeznek egy számukra addig idegen műfajú táncszínházi előadást.” (Bakonyvári Krisztina színházpedagógus, a Tünet Együttes Beavató programjának vezetője) 

A három lépcsős beavató  program egy színházpedagógus által vezetett, 90 perces beavató foglalkozással kezdődik, mely iskolaidőben, az iskolában történik. Vidékről érkező osztályok számára lehetőség van a társulat próbatermében tartani a foglalkozást. Ezt követi a Tünet kiválasztott előadásának közös megtekintése. Végül az előadás után, egy 60 perces moderált szakmai beszélgetés zárja a programot a diákok és az alkotók részvételével. 

A foglalkozásokat az iskolák számára ingyenesen szervezzük, a színházlátogatásra pedig a színházakkal együttműködésben csoportos kedvezményes diákjegyeket biztosítunk. 


A teljes pályázati anyag itt érhető el!